Flygtornet Kids

 Nu är det dags för Flygtornet Kids & Pre-teen

Terminstart Ht-22

Info om Flygtornet KIDS & Pre-teen:

Flygtornet Kids är ett styrke- och konditionsprogram särskilt utformat för barn och ungdomar som hjälper dem att utveckla en livslång kärlek till fitness, hälsa och idrott. I dessa grupper får barnen och ungdomarna rolig och utmanande träning med mätbara resultat som förbereder dem för sporten CrossFit eller annan idrott.

Kids 7-9 år

Barnen i den yngsta gruppen tränar på bra utförande av funktionella och atletiska rörelser med fokus på att ha kul! Träningen strävar mot att barnen skall bli fysiskt förberedda i allmänhet. CrossFit som sport nämner tio allmänna fysiska färdigheter (styrka, balans, koordination, flexibilitet, uthållighet, snabbhet, smidighet, kraft, kondition och noggrannhet) och vi tränar på alla för att göra barnen förberedda på de krav som livet och framtida fysiska aktiviteter ställer.

Barnen springer, hoppar, gör kullerbyttor och tränar på rörelser.

KIDS/Pre-teen 10-12 år

Programmet för våra äldre barn lär ut lämplig form och mekanik i funktionella och atletiska rörelser i klasser som är olika varje gång. Varje barn instrueras på sin egen nivå, så att varje individ får utmaning och utveckling vid varje tillfälle. Vi utbildar barnen till att vara allmänt fysiskt förberedda inom de tio färdigheterna – styrka, balans, koordination, flexibilitet, uthållighet, snabbhet, smidighet, kraft, kondition och noggrannhet. Vår utbildning förbereder dem för spetskompetens inom idrotten, och ännu viktigare, i livet.

Våra äldre barn introduceras för de basala lyften och får känna på vikter i form av till exempel kettlebells och hantlar. Fortfarande är tonvikten av övningarna med den egna kroppsvikten.

Kommentarer inaktiverade.